Ismét visszatér a NOKIA

Ismét visszatér a NOKIA az okostelefonok piacára ezúttal a HMD Global – egy független Finn vállalkozás irányítása alatt. Miután a Microsoft bicskája beletört a saját mobil operációs rendszerébe, a HMD sikeresen megvásárolta 10 évre a Nokia mobiltelefon gyártásának jogát, és igérik visszahozzák a köztudatban a régi legendás márkát. Elsőként Kínában kezdték forgalmazni a Nokia 6 névre keresztelt új okostelefont.

Különösen nagy hangsúlyt fektettek a minőségi megjelenésre és hangzásra. Tetszetős alumínium borítást kapott valamint egy gyönyörű színeket produkáló 5,5″ Full HD felbontású GorillaGlass2.5D üveg borítású kijelzőt.

Ami a belsőt illeti a teljesítményről a legújabb Qualcomm Snapdragon™ 430 processzor gondoskodik, 4 GB ram, és 64 GB belső tárhelyet kapott, ahol kiváló teljesítményt ígér az Android Nougat operációs rendszer.

A kiváló hangzást egy kettős erősítőt tartalmazó hangrendszer biztosítja, ami 6 dB-el erősebb hangzást ígér.

A hátoldalon egy 16Mp fázisdetekciós autófókusz kamera, elöl egy 8 Mp f/2.0 kamera gondoskodik a kiváló minőségű képekről.

A HMD ígérete szerint a kínai sikerek után megkezdik az európai forgalmazást is, és a Nokia 6 csupán a kezdete lehet egy új generációs androidos okostelefon családnak.

Youtube:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .