WiFi hotspot Windows alatt

Talán jártál már úgy hogy jó lett volna megosztani az laptopodon lévő vezetékes internetet a többi wifi eszközöddel – mobil, tablet…

Wifi hotspotAlábbiakban mutatok egy módszert amellyel Windows (8, 8.1, 10) operációs rendszer alatt külön program (pl.: Connectify) telepítése nélkül is megteheted ezt, ha támogatja a WiFi driver-ed.

 1. WiFi hotspot kapcsolat létrehozása:
  • Nyomd le a Windows + X gombot, majd válaszd a Parancssor (rendszergazdai) elemet a listán.
  • Gépeld vagy másold be a következő parancsokat egyesével, majd nyomd le az Enter billentyűt:
   • netsh wlan show drivers, mely esetében néhány hasznos információ fog megjelenni és vizsgáld meg, hogy a Hosted network supported: mellett a Yes szó található-e, mivel csak ebben az esetben támogatja a hálózati kártyád a wifi hotspot-ként való működést. Tehát, ha a Yes felirat látható, akkor folytasd az alábbiakkal.
   • netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=TETSZŐLEGES NÉV key=JELSZÓ, ahol értelemszerűen az SSID, illetve a key mellé add meg a használni kívánt azonosító nevet és jelszót.
   • netsh wlan start hostednetwork, mely parancs a létrehozott wifi hotspot indítását eredményezi.
 2. Adapterbeállítások módosítása:
  • A parancssor bezárását követően a Tálca jobb oldalán lévő hálózati ikonra kattintva jobb egérgombbal válaszd a Hálózati és megosztási központ megnyitása lehetőséget.
  • Kattints az Adapterbeállítások módosítása gombra, majd a megnyíló panelen látnod kell az újonnan létrehozott Hotspot (Otthoni hálózati kapcsolat), illetve a jelenlegi internetkapcsolatod adaptereit. Kattints jobb egérgombbal a használatban lévő internetkapcsolatod adapterére és válaszd a Tulajdonságok gombot.
  • A következő panelen lépj a Megosztás fülre, majd tegyél pipát a Megengedem a hálózat más felhasználóinak, hogy ennek a számítógépnek az internetkapcsolatát használják opció elé.
  • Továbbá ugyanezen a fülön az Otthoni hálózati kapcsolat: alatti mezőbe add meg az újonnan létrehozott Hotspot kapcsolat nevét, tehát ami az adapter neveként szerepel, nem pedig az SSID-t, majd kattints az OK gombra.
 3. Ezt követően teszteld az internetkapcsolatot, hogy megfelelően működik-e.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .