Új számítógép vs. régi monitor

Hamarosan itt a szeptember, sokan most vesznek új számítógépet. Az elmúlt hetekben nagyon sokan megkerestek bennünket monitor kompatibilitás problémával. Ime egy tipp arról konyhanyelven, hogy az elmúlt években mi változott a botlok polcain.

Új számítógép csatlakoztatása régi monitorhoz

Vettél egy új gépet, vagy egy új videokártyát, de csak otthon derül ki, hogy nem tudod használni a régi monitoroddal, mert nincs kompatibilis csatlakozó. Ilyenkor jön a rohangálós rész, persze minnél hamarabb szeretnéd kipróbálni az új vasat, ezért szétnézel a helyi üzletekben ahol vagy tudnak segíteni, vagy azt mondják vegyél új monitort :).

HDMI – DVI átalakítók

DVI-csatlakozoLassan teljesen eltűnik a videókártyákról a D-SUB (VGA) csatlakozó. A helyét átvette a HDMI – amivel a modern TV-re is rá lehet kötni a számítógépet. Aki viszont a régi monitorját szeretné használni, viszonylag olcsón vehet átalakítót… Na de milyet? Legyetek óvatosak! A DVI csatlakozókból 8 fajta van, és a legtöbb hirdetésben nem tüntetik fel azt, hogy az adott eszköz milyennel rendelkezik. Szóval mielőtt bevásárolsz alaposan tájékozódj, mert a reszelő nem fogja megoldani a problémát.

HDMI – VGA átalakítók

Ez egy nagyon jó alternatíva, mert a legtöbb szaküzletben még lehet kapni olyan HDMI – VGA átalakítót amivel a számítógépeden lévő HDMI kimenetetre tudod a hagyományos monitorodat kötni. Egy kicsit nagyobb helyet foglal, mint a fenti egyszerű dugók, de néhány ezer forintért ez is könnyen beszerezhető.

delock hdmi-vga converter
forrás : www.delock.com

Display port

Hát ez az a majdnem trapéz alakú luk amit a leggyakrabban tévesztenek össze a HDMI kimenettel. Erővel mindent meg lehet oldani, de nem mindig kifizetődő.

display-port
forrás: Abisys – wikipedia.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .